Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Október 15. a fehér bot nemzetközi világnapja. Ez alkalomból a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával a Békásmegyeri Közösségi Házban rendezett előadói délutánt.

A program célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a látássérült emberek esélyegyenlőségére, ennek jegyében a látó és nem látó művészek közösen léptek fel. Az eseményen Bús Balázs polgármester elmondta: amikor Óbudán arról beszélünk, hogy közösséget építünk, akkor abba mindenkit beleértünk.

“Ami engem illet, mindig is vegyes érzésekkel viszonyultam a világnap jelenséghez, mely egy kalap alá veszi az origamit, a dadogással és a csontritkulás ügyével. Közben azt is látom, hogy van köztük jó pár, ami valóban igényli óbudai közösségünk egészének figyelmét, amivel magam is jó szívvel tudok közösséget vállalni. A vakok és gyengénlátók ügye pedig ilyen” – kezdte ünnepi köszöntőjét Bús Balázs polgármester.

Hozzátette: “…amikor itt Óbudán arról beszélünk, hogy közösséget építünk, akkor abba mindenkit beleértünk. Közösségépítésünk foglalatát pedig az egymás megismerésének igénye, a másikért érzett felelősség és a közös gondolkodás jelenti. A látássérülteket a meglévő eszközeinkkel természetesen támogatjuk, miközben az is világos, hogy az önkormányzat csak elkötelezett emberekkel és civil szervezetekkel összefogva tuja a hátrányaikat jelentősen csökkenteni.”

A fehér bot napja alkalmából 2015. október 16-án alakult a Látássérültek klubja a Békásmegyeri Közösségi Házban. Az alakuló gyűlésen Bús Balázs polgármester úr is részt vett, ezzel is jelezve, hogy a kerületben kiemelt szerepet kap a látássérültek esélyegyenlőségének megteremtése. Az azóta működő klub vezetője, Vasné Pintér Teréz minden hónap harmadik péntekén 10.00 – 12.00-ig előadásokkal, érdekes programokkal várja azokat, akik csatlakozni szeretnének a közösségéhez. A klub ingyenesen látogatható. További információ: + 36 70 377 32 65, Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A polgármester után beszédet mondott Fodor Ágnes is, a fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének elnöke. Mint mondta: ez a negyedik fehér bot napi ünnepség a Békásmegyeri Közösségi Házban, és az itt található közösség az egyik legnagyobb és legaktívabb a 13 budapesti klub közül. Hozzátette: a fehér bot napján nem a vakok és gyengénlátók nehézségeit szeretnék hangsúlyozni, hanem azt, hogy a látássérültek támogatása, segítése és az integráció az egy közös ügy.

Vasné Pintér Teréz az eseményen a klub közösségének segítéséért emléklapot adott át Bús Balázs polgármesternek, dr. Gallóné Nagy Juditnak, az önkormányzat Szociális Szolgáltató Főosztályának vezetőjének, valamint Csikósné Mányi Júlia civil referensnek.

A rendezvényen fellépett R. Kárpáti Péter színész, műsorvezető, Hajdan Vali költő, előadóművész, Ézsiás László költő, előadóművész, valamint koncertet adott a Szarkaláb Banda.

Forrás: obuda.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

Kérjük, hogy járuljon hozzá a környezetünk megóvásához és a háztartásában feleslegessé vált, működésképtelen elektronikai eszközöket és egyéb veszélyes hulladékokat hozza el és adja le a Hegyvidéki...
Adott egy peremszéli iskola, ahol lassan, de biztosan kovácsolódik össze egy páratlan erejű szülői munkaközösség.
A hétfői napon megtörtént a polgármesteri munkakör átadás-átvétele, amelynek kapcsán a pénzügyi és gazdálkodási főosztályvezető összegezte a kerület naprakész pénzügyi helyzetét.
A fővárosiak közlekedési szokásairól tart közvélemény-kutatást a Budapesti Közlekedési Központ. A felmérés önkéntes és anonim.
Október 15. a fehér bot nemzetközi világnapja. Ez alkalomból a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával a Békásmegyeri...
Október 13-án lezajlottak Magyarországon az önkormányzati választások. A kerületben leadott érvényes szavazatok 50,42 százalékának megszerzésével dr. Kiss László Budapest III. kerületének...
Huszonöt évvel ezelőtt két futballrajongó fiatalember elhatározta, hogy a gyerekeknek is elviszi a labdarúgás örömét.
Jelentősen csökkenhet a környezet terhelése a II. kerületi iskolabuszprogrammal.
Új, digitális alapra helyezte és bővíti a térfigyelő rendszerét a II. Kerületi Önkormányzat.
Elkezdődhet a II. kerületi integrált szakrendelő megépítése, amelyhez a kormány a szükséges forrásokat biztosítja – jelentette be Varga Mihály.
Október 14. és 17. között a Budapesti Víz Világtalálkozó miatt forgalomkorlátozásra kell számítani.
Idén már a harmadik alkalommal írta ki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’, amelynek eredményhirdetését a Szindbád Rendezvényteremben tartották. A pályázat célja, hogy...
Negyedik alkalommal rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő képző-, ipar- és népművészeti tárlatot.
A II. Kerületi Önkormányzat azoknak a munkáját díjazta, akik különös figyelmet fordítanak az ingatlanuk előtti közterületek szépítésére.
2019-ben 100 millió forintos keretet irányzott elő az Önkormányzat az Arató Emil téren található Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának fejlesztésére. A 2018-ban,...
Az országban is egyedülálló családos főzőtanfolyamot indított a II. Kerületi Önkormányzat.
Átadták az a két új kórtermet, amelyet a Budavári Önkormányzat támogatásából szereltek fel a Szent Ferenc Kórházban, hogy az I. kerületi betegek a lehető legjobb körülmények között gyógyulhassanak.
Hitelfelvétel nélkül épített uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A Gyarmati Dezső Uszoda két benti és egy kültéri medencével várja a sportolni vágyókat október 1-jétől.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó