Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Diákönkormányzatának (Balassi DÖK) rendezésében ismét 24 órán keresztül pattogott a labda a tornateremben.

A lelkes szervezőknek köszönhetően ezúttal 3 korosztály 24 kosárlabda csapata küzdött egymással a hajnali órákig. A rendezvényre örömmel fogadta el a meghívást Horváth Tamás polgármester és Dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő, valamint az iskola igazgatója Farkas György. A nyitó gálamérkőzésen, egy-két bemelegítő dobás után, mindhárman szívesen mutatták meg a diákoknak, még nem felejtették el az egykor jól begyakorolt dobómozdulatokat.

Horváth Tamás köszöntőjében gratulált a diákoknak, hogy már több mint tíz éve töretlen lendülettel rendezik meg a 24 órás kosárlabda versenyt, amely bizonyítja, hogy a diákok nem csak az országos tanulmányi versenyeken jeleskednek, de a sportra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Sztrikinácz Bence, a rendezvény fő szervezője elmondta, az iskola 600 tanulója közül az idei évben közel 200 balassis diák vesz részt a versenyen.  Az életkor nem számít, bárki indulhat, az a lényeg, hogy az ötödikesektől az érettségi előtt állókig, mindenki jól érezze magát ezen a napon. Aki éppen nem játszik, az nézhet filmet, pingpongozhat, és aki nagyon elfárad, az a pihenőszobában óriási babzsákokon még aludhat is egy kicsit.

A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium mindig is nagy hangsúlyt fektetett a sportra, illetve annak előnyeire. Ezt a törekvést jól tükrözi a Balassi 8. Diák-Sportegyesület is, amely az idei tanév elején kezdte meg a működését. A B8DSE (Balassi 8. Diák-Sportegyesület) az idei tanévtől szoros kapcsolatot ápol a Keresztúri Sportegyesülettel, mely kerületünk egyik meghatározó utánpótlás nevelést végző kosárlabda csapata és egyben a rendezvény egyik támogatója. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) minden évben megrendezi a B33-as kosárlabda bajnokságot, melyen a Balassis diákok évről-évre nagyszerű eredményeket érnek el.

Forrás: rakosmente.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Kelet-Pestről

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata 2019. november 21-én este 18:00 órától közmeghallgatást tartott a Vigyázó Sándor Művelődési Ház fórumtermében.
Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata immáron hatodik alkalommal rendezett közszolgálati nyugdíjas találkozót.
A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Diákönkormányzatának (Balassi DÖK) rendezésében ismét 24 órán keresztül pattogott a labda a tornateremben.
Kovács Péter polgármester 2019. október 29-én Főváros Védelméért oklevelet vett át a Fővárosi Kormányhivatal dísztermében.
40 évvel a megépítése után ismét hangulatos közösségi tér az Újhegyi sétány.
A főváros XVI. kerülete idén mintegy 1,2 milliárd forintos állami támogatást szerzett földutak aszfaltozására – közölte a kerület polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón.
Szeptember 4-én délután Rákoskeresztúr Fő terén is helyet kapott egy napjainkban igen közkedvelt városmarketing elem: Rákosmente látványos városfelirata.
Rákosmente Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ingyenes lombzsákosztást szervez annak érdekében, hogy a XVII. kerület lakói környezetbarát módon szabaduljanak meg a felesleges...
„Az Országgyűlés elé terjesztett indítványok elfogadása előrelépést jelenthet, de Kőbánya számára a valódi megoldás az lenne, ha a trafikok nem árusíthatnának szeszes italt.”– mondta a...
Kovács Péter polgármester köszöntötte Dr. Bálint Györgyöt, vagy ahogy az egész ország ismerő őt Bálint gazdát, 100. születésnapja alkalmából.
A Kőbányai Önkormányzat által működtetett napközis nyári táborban mind a kilenc hetén nyeregbe pattanhatnak a táborozó iskolások, a Kőbánya Bringa programnak köszönhetően.
Egyedi tervezésű új eszközökkel, Kőbánya hagyományait idéző két új játszótér várja mostantól a gyerekeket a kerület egyik legkedveltebb helyszínén, az Óhegy parkban.
Önkormányzatunk és a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat (KESZ) vezetői, valamint számos cinkotai érdeklődő jelenlétében június 5-én átadták a Cinkotai Egészségházat.
Rákosmente Önkormányzata a közútfejlesztések mellett a gyalogjárdák felújítására, biztonságossá tételére is nagy figyelmet fordít, így a közelmúltban 26 helyszínen fejeződtek be a gyalogosok...
Immár harmadik alkalommal rendezték meg kerületünkben a Távírótörténeti Konferenciát, melynek helyszíne a Podmaniczky-Vigyázó Kastély oldalszárnya volt.
Több száz kisgyermeket emeltek szüleik, nagyszüleik a magasba május 11-én, a Heltai téren megrendezett Liget Pikniken.
A véletlennek köszönhetően a Humusz Szövetség segítségével Szász József alpolgármester találkozott egy környezettudatos kerületi diákkal, Szabó Bencével, aki az Erzsébet-ligetben lévő Budapesti...
A XVI. kerületi Önkormányzat 2018-ban sikerrel pályázott a Határtalanul! program Kárpátaljai szolidaritási alprogramjára.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó