Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Továbbra sem épülhet meg a csepeli gerincút folytatása, mert a főváros harmadjára is "elszerencsétlenkedte" az európai uniós pályázatot, így marad a "méhlegelő" - mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, honvédelmi minisztériumi államtitkár pénteken Csepelen újságíróknak.

    A kormánypárt választókerületi elnöke kifejtette: a gerincút első szakasza, a Teller Ede út 2011-ben készült el, meghosszabbítása az M0-s autóútig jelentősen javítaná a városrész közlekedését, megszűnnének az agglomeráció és a teherforgalom miatt a kerületben jelenleg tapasztalható forgalmi dugók.
    Harmadszor bukta el a főváros vezetése az európai uniós pályázati pénzt, amiből a gerincút folytatását meg lehetne valósítani, elmaradt a már elkészült szakasz mellé ígért közpark megépítése is, így marad a "szügyig érő gaz és a méhlegelő" - fűzte hozzá.
    Megjegyezte: a főpolgármester nem végzi el azokat a feladatokat, amelyeket meg kellene csinálni, és a szükséges fejlesztéseket sem hajtja végre.
    Németh Szilárd szerint Gyurcsány Ferencnek "két embere van" Csepelen: Karácsony Gergely főpolgármester, aki a gerincút meghosszabbítása helyett inkább méhlegelőket tart fenn, és Szabó Szabolcs (független) országgyűlési képviselő, aki az Országgyűlésben csütörtökön arról beszélt: nem támogatja a Fudan Egyetemről, a diákvárosról és a csepeli sportfejlesztésekről szóló törvényjavaslatokat. Ez pedig "elképesztő politikusi bűn", mivel azok - közvetetten - jelentősen hozzájárulnának a kerület fejlődéséhez - tette hozzá.
    Gyurcsány két embere alkalmatlan arra, hogy a csepeliek érdekét, Csepel fejlődését képviselje - mondta a politikus.
    Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: a főváros "minden nyafogás ellenére" megkapja a kormány támogatását a fejlesztésekhez, ahogyan az a csepeli gerincút esetében is megtörtént, "de valahogy mégsem jön össze" a siker.
    Felidézte: a fővárosi önkormányzat egy közvetlenül pályázható brüsszeli forrásra akart elérni a gerincút építéséhez, ezt a kormány támogatta. A főváros azonban egy olyan keretre nyújtotta be pályázatát, amiből nem volt támogatható a gerincút építése, ezért az EU elutasította azt. A főváros adminisztrációs hibára hivatkozva fellebbezett, de ezt is elutasította az EU. A főváros ezt követően változatlan tartalommal ismét pályázott a forrásra, de az EU megint elutasította azt.
    Így működik, vagyis nem működik a Karácsony Gergely-féle Budapest: hiába támogatja a kormány, ha a budapesti városvezetés képtelen eredményeket felmutatni - jegyezte meg, hozzátéve, a főpolgármester ahelyett, hogy elszégyellné ezért magát, "bejelentkezik az ország vezetésére", és "ő Gyurcsány Ferenc kedvenc miniszterelnök-jelölt-jelöltje".
    Schanda Tamás kitért arra is, hogy ezt a "katasztrofális uniós pályázati teljesítményt" úgy hozta össze a főváros, hogy saját brüsszeli képviselete van, amelynek éves költségvetését 37 millióról 112 millióra emelték, vezetője, "egy bukott EP-képviselő" pedig havi 900 ezer forintot keres.
    Kijelentette: jól látható, "ha rájuk bízzuk valami vezetését, akkor csak hazudozással és tehetetlenséggel szembesülünk".
    Németh Szilárdot kérdezték azzal kapcsolatban is, hogy a BKV idén anyagi okok miatt nem közlekedteti a kishajójáratait a Dunán. A politikus szerint ez "elképesztő", és emlékeztetett: Tarlós István korábbi főpolgármester idején teremtették meg a kishajózás lehetőségét, ami nagyon népszerű volt. A fővárosi önkormányzat számláján pedig 130 milliárd forint van - jegyezte meg.

Forrás: MTI

Még több hír Dél-Pestről

A rendőrkutya azonnal szagot kapott. Akciódús jelenet keretében tartóztatták le a ferencvárosi drogkereskedőt.
Újabb szakaszához érkezik az M3-as metró felújítása.
A földi kémiai védekezés 2021. július 28-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.
A polgármester jelentette be a Facebook oldalán, hogy csalók próbálnak hasznot húzni a nevében a viharkárosultakból.
A XVIII. kerületi Önkormányzat a beiskolázás anyagi terheinek enyhítése érdekében a 2021/2022. tanév kezdetén is biztosít ingyenes technika csomagot a XVIII. kerületi székhelyű általános iskolák...
Szebb, zöldebb és akadálymentes lesz az új Bakáts tér.
Elindult a Csepeli közpark igényfelmérése – a jövőbeni parkhasználók véleményét várja a Budapest Fejlesztési Központ
Július 20-án, a terület átadásával kezdődik a Bakáts tér felújítása - közölte a Ferencvárosi Önkormányzat.
Tájékoztatom Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 18. kerületben önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2021. június 29....
Az elmúlt időszakban, Felső-Kispestről érkező, zajszennyezéssel kapcsolatos lakossági panaszok ügyében az alábbi tájékoztatást adjuk
A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága a veszélyes vegyi ipari területeken belül és kívül országos kiterjedésű, magas rendelkezésre állású adatátviteli hálózatra épülő...
Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított urológiai osztályát július 5-én.
A vasútüzem zavartalan fenntartásának biztosítása céljából vegyszeres gyomirtásra kerül sor.
Idén ismét lehet pályázni a Soroksári Tanulmányi Ösztöndíjra középiskolásoknak és a felsőoktatásban tanulóknak.
Vörös kód lépett életbe, így a csepeli önkormányzat is meghozta a szükséges védelmi intézkedéseket a hőség ellen.
Ma a Kossuth téren osztottak vizet az önkormányzat munkatársai. A kánikulában a kerület más pontjain is lesz majd vízosztás lebomló papírpoharakban.
Kerületünkben 2021. augusztus 1-jétől megváltozik az egészségügyi alapellátást biztosító hétvégi és éjszakai gyermek háziorvosi ügyeleti szolgáltató.
Összesen 30 millió forintra van lehetőségük pályázni alapítványoknak, egyesületeknek és egyéb szervezeteknek, ferencvárosi programok megvalósítására. Idén átalakultak a pályázati kategóriák, ezért...

A címlapról

Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópályán és...
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a...
Csatlakozott a Díjnet Zrt. rendszeréhez az NHKV Nemzeti...
Újabb szakaszához érkezik az M3-as metró felújítása.
Horváth Zoltán egyedi GPS kerékpár nyomkövetőt fejlesztett
A 2020-ról idénre halasztott tokiói olimpián 174 fős magyar csapat...

Könyvajánló

Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Okoscégek a holnap munkavállalóiért
Nagy Eszter „Naugye” című naplóregénye ad választ a kérdésre

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez