Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Mi az Írópalánta Műhely?Az Írópalánta Műhely célja az örömszerző, kreatív írás népszerűsítése és a tehetséges írni szerető gyerekek felfedezése. Sokatok kérésére idén is meghirdetjük az Írópalánta Műhely pályázatot, ám most rendhagyó módon, online.  Hány éves gyerekek jelentkezését várjuk?  9-14 éves korú gyermekek jelentkezését várjuk, két korcsoportra bontva: korcsoport: 9-11 évesek; korcsoport: 12-14 évesek;  Miért más ez, mint az előző Írópalánta meseíró pályázatok? Nincs nevezési díj. Nincs szükség jelentkezésre.A pályázati határidőig való leadás egyenértékű a jelentkezéssel. Begépelve várjuk a történeteket (min 3. oldal, maximum 10 oldal, A4-es formátum, Betűtípus: Times New Roman; betűméret: 12-es; sorköz: 1,5)Az illusztráció nem kötelező, de ha szeretnének küldhetnek a gyerekek örömmel vesszük. Az illusztráció nem számít bele az elbírálásba.A megadott 16 szóból 8-at fel kell használni az íráshoz, kiemelve, bármilyen formában.  Felhasználható szavak (legalább 8 szót lehet választani): MÜTYÜR, KLUMPA, SMARAGD, KALAMAJKA, EXPEDÍCIÓ, TÚRÓGOMBÓC, SZŐRMÓK, KAZETTA, LEONARDO, AVOKÁDÓ, PALÁNTA, KOZMIKUS, ZÖTYKÖLŐDÉS, PACUHA, GYURMA, KORDÉLY. Pályamű leadás módjai: word vagy pdf fájlban, 04.01-ig: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. fájl neve=gyermek neve, tárgy: Írópalánta Műhely pályázatfejlécben szerepeljen: Név, életkor, lakhely (csak városnév), az írás címe Pályázat menete: április 1. – Leadási határidő április 11. – Online eredményhirdetés a www.katicakonyv.hu és facebook.com/katicakonyv/ írópalánta oldalán Díjazás (mindkét korcsoportban):  I. helyezett: részvétel a 2021-es Írópalánta Műhely nyári táborában, Szabó-Nyulász Melinda: Írópalánta kreatív alkotókönyv, online megjelentetjük a művét, oklevél  II. helyezett: JBL fejhallgató, könyvcsomag, könyvutalvány, Szabó-Nyulász Melinda: Írópalánta kreatív alkotókönyv, online megjelentetjük a művét, oklevél  III. helyezett: Könyvcsomag, könyvutalvány, Szabó-Nyulász Melinda: Írópalánta kreatív alkotókönyv, online megjelentetjük a művét, oklevél  Az értékelésének fő szempontjai: kreativitás, írói készség, szókincs, humor, történetfejlődés A zsűri tagjai:  B. Habarics Kitty - író, költőMarton Mária - író, publicistaPetrőczi Éva - József Attila-díjas költő, író, műfordító, irodalomtörténész, publicistaSzalai Réka - projektmenedzserScur Katalin - kiadóvezető 

A totálkárossá vált autóval járó bosszúságot és bonyodalmat senki sem szeretné átélni, mégis érdemes felkészültnek lenni erre az esetre is. Menthető még a kocsi, vagy már csak a bontó jöhet szóba? Mekkora kártérítésre számíthat egyáltalán a biztosítótól? Kötelezőre vagy cascora történjen a kárrendezés? Igyekszünk tisztázni a totálkár fogalmát és a vele járó biztosítási ügyintézést.

Prokofjev és Csajkovszkij művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar online estjén csütörtökön Hontvári Gábor vezényletével, Alexander Ramm csellóművész közreműködésével.

Filmes pályaorientációs rendezvények támogatására írt ki pályázatot a Nemzeti Filmintézet (NFI), hogy elősegítse a középiskolás korosztály eligazodását a mozgóképipar adta széleskörű lehetőségek között - tájékoztatta az NFI szerdán az MTI-t.

Családokat, házaspárokat keresünk Budapesten és maximum 40 km-es körzetében, nevelőszülői feladatokra.

Az Országos Mentőszolgálat 900 budapesti kivonuló dolgozójának részére közel 7 millió forint értékben adtak át egy-egy új, magyar fejlesztésű vitaminkészítményt, amellyel kifejezetten a tüdejüket erősíthetik. Az Air7 képviseletében Miklósa Erika operaénekesnő nyújtotta át az adományt Győrfi Pálnak, az OMSZ szóvivőjének hétfőn, a mentőszolgálat Markó utcai székházánál.

A Budapest rovat további hírei

Prokofjev és Csajkovszkij művei szólalnak meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar online estjén csütörtökön Hontvári Gábor vezényletével, Alexander Ramm csellóművész közreműködésével.
A március elsejétől hatályos törvénymódosítás felszámolhatja a jogkövető vállalkozások versenyhátrányát, csökkentheti a munkavállalók kiszolgáltatottságát - hívta fel a figyelmet az Innovációs és...
A használt autó vásárlás még mindig a kalandos dolgok közé tartozik. Szerencsére a kaland elemek jó részét ki lehet szűrni, ha tudjuk a kiszemelt autó VIN számát.
Online beszélgetés- és előadássorozatot indít a MusicalNeked produkció. Az első előadás szerdán a musical történetének első időszakát mutatja be.
A cigi már ciki, de az újfajta dohánytermékek egyre népszerűbbek a fiatalok körében. A British American Tobacco nem bízta a véleltenre a terjeszkedést, elképesztő összeget költ reklámra.
Átfogó vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az alternatív fehérjeforrásokról, például a műhúsokról, étkezési rovarokról és szójakészítményekről, hogy kiderüljön,...
Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”,...
Két előadás, A fehér szarvas és a Kié ez az ország? című darab megtekintését teszi lehetővé a világhálón a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház februárban.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz - közölte a Nébih az MTI-vel pénteken.
A fizetendő iparűzési adóelőleg is felezhető, ehhez mindössze egy egyszerű nyilatkozatot kell benyújtani február 25-ig az adóhivatalhoz.

A címlapról

Családokat, házaspárokat keresünk Budapesten és maximum 40 km-es...
Az Országgyűlés döntése alapján 2018 óta ünnepeljük február 22-én a...
A COVID-19 járvány második hulláma Magyarországon jelenleg is zajlik...
Azért, hogy minél többen tudják időben rendezni járuléktartozásukat,...
Megjelent a „Budapest, Pesti rakpart északi irányba történő...
Alig két hét van hátra a közlekedési alapvizsga megnyitásáig,...

Könyvajánló

Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal.
Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal.
Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán
Mindenki bűnös és ártatlan egyszerre Törteli Eszter új könyvében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.
Ha érdekel a szervezet fejlesztés, menedzsment, divat, marketing, kereskedelem vagy akár az IT terület és szívesen lennél egy dán cég ösztöndíjas diákja, akkor ez a lehetőség csak rád vár! Hiszen idén is meghirdették ösztöndíjukat, amelynek köszönhetően a nyertes tanuló 2000 Euróban részesül.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Újszülöttek segítése finn mintára. Mert minden gyermek egyenlő!
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására, a válogatás a 2021-es programba online zajlott.
72 éve már, hogy december 10-én az emberi jogok világnapját ünnepeljük.
Dolgozhat-e egy civil szervezetnél tevékenykedő önkéntes a kijárási tilalom (este 20 óra és reggel 5 óra között) időtartama alatt?